dijous, 14 d’abril del 2011

Algo de casa

Sitges s´ha consolidat com una de les principals destinacions turístiques d´Europai de la resta del món. La Sitges d´avui, que ha conservat importants referències medievals i de l´antiga vila d´agricultors i pescadors, ofereix al visitant un imponent patrimoni arquitectònic i cultural, fruit de la iniciativa d´artistes, dinamitzadors culturals i mecenes, entre els quals hi trobem Sanitago Rusinyol, Ramon Casas, Miquel Utrillo o Charles Deering.

Avui, Sitges continua essent una població amb una important dinámica cultural que acull esdeveniments tan destacats com els cèlebres carnavals, el Rally Internacional de Cotxes d´Època Barcelona-Sitges i el Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

Una altre personalitat de la nostra vila, de la qual ja n´em parlat alguna vegada, va ser Don Facundo Bacardí i Massó, fundador a Puerto Rico de la marca de rom més coneguda del món Ron Bacardí, emigrat a les amèriques cap a finals del segle XIX, amb al proòsit de fer fortuna, com molts fills de Sitges varen fer durant aquella época.
Casa Bacardí es un centre de visites permanent que neix amb l´objectiu de convertir-se en un centre de visites internacional, l´equivalent europeu del museu Bacardí situat a Puerto Rico. El centre de visite es troba en l´històric Mercat Vell, un edifici modernista construit al 1890 per l´arquitecte Gaietà Buigas, i situat al casc antic de Sitges, al costat de l´ajuntament

Aquest centre ofereix als assistents l´experiència de submergir-se en la història de Sitges i en la relació d´aquest poble amb la familia Bacardí, així com la vida de Don Facundo i la revolució que va començar fa gairebé 150 anys.

História, cultura i coneixement es donen la ma per proporcionar a la nostra vila un ambient cultural a la mateixa vegada que didàctic.

Bon Profit i… ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada