dimarts, 17 de maig del 2011

Brindem amb una copeta de cava

Protagonista de celebracions, creador de grans moments plens de felicitat o romanticisme, incondicional a aniversari o en la celebració de l'entrada d'un nou any, el cava, en tota la seva amplidtud, és considerat part de la nostra cultura, de la nostra gastronomia, de la nostra filosofia de vida.
I ara, en aquest any 2011 és el moment de celebrar una cosa que en el seu moment va servir per defensar davant Europa i el món aquest producte tan nostre. Ja que aquest any es compleix ni més ni menys que el 25 aniversari del reconeixement del cava com a denominació protegida arran de l'entrada d'Espanya a la Comunitat Econòmica Europea, després d'un llarg camí i una àrdua tasca per part de tots els seus representants.
Fins aquell moment tots els vins de qualitat europeus estaven englobats en la categoria de "vcprd" (vino de calidad producido en región determinada).
El cava tenia regulada la seva elaboració, les característiques, les condicions de presentació, però faltava un sol element: establir una zona de producció per a ser així protegit a Europa amb la resta de DO espanyoles. El reconeixement eurpoeo va ser essencial per a l'assentament internacional del cava entre els grans vins de qualitat del món.
És cert que el cava no és actualment un nom geogràfic en sentit literal, ja que un 10% de la producció de raïm s'elabora fora de la zona de Sant Sadurní d'Anoia, on es produeix el 90% restant.
Sigui com sigui, el cava és avui una realitat de reconeixement internacional que va escalant posicions de prestigi a base de consolidar els grans vins i de respectar una elaboració particular de la qual resulta un escumós clarament identificat de la resta dels altres.
De moment aquí us esperem amb una ampolleta en fred de Recaredo, Raventós i Blanc, Gramona, Llopart ...
Salut i. .. Ens veiem a taula!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada