dimecres, 8 de juny del 2011

Un trosset d´història

Sitges no és nomes sinònim de platges, sol i bona cuina. Aquesra vila a viscut amb en el transcurs de la Seva història Moments realments màgics, Especials.
De les Moltes coses que podriem destacar d'aquest la nostra vila ens trasllada l'època daurada de la vila.
A Mitjans del segle XIX, milers de joves del Garraf van marchar cap a les Antilles amb el somni de fer fortuna. La crisi de la fil • loxera havia devastat tots els camps.Travessar l'Atlàntic era una aventura agosarada que els hi conduia a un món lluny i desconegut, a una promesa incerta. El retorn dels que van assolir èxit a l'aventura d'ultramar, anomenats "americans", marca de ple el poble de Sitges. Formaren la nova burgesía sutgetana, embelliren la vila amb les seves ostentosos mansions, i li donaren una empenta de prosperitat convertint-la en una vila moderna oberta al futur i deixant la Seva petjada per Tot Arreu.

Mes cap Endavant ...

"Autòdrom Nacional, l'Adutòdrom mes emocionant del món". Aixi s'anunciava l'Autòdrom que és va inaugurar el 28 de novembre de 1923 al terme municipal de Sant Perdre Ribes. Formava part del Projecte de Ciutat-Jardí que Francesc Armengol va dissenyar a Sitges entre 1920 i 1930. En aquells moments a Europa només hi havia dos autòdroms, il'Autòdrom de Terramar seria el tercer, on és van celebrar diferents curses com el "Primer Gran Premio Internacional de España" i van córrer personalitats del motor com Alberto Divo, Nuvolari o Darío Resta.
Per Altre banda, fent esmentada als mestres Rusinyol, Cases o Miquel Utrillo, van ser els autors en bona part de nostres nucli històric, declarat Conjunt Històric Artístic l'any 1972. És justamnet en aquesta zona on es localitza l´anomenat Poblat Ièric del Piug a Sitges, del que conservem sitges excavades a la roca. L'Ocupació romana también deixar els seus testimonis aixi com els repobladors medievals, que van ocupar de nou aquell lloc al segle X.

En definitiva, un poble ric en història, cultura i Tot un món per descobrir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada