dimecres, 12 de juny del 2013

Descobrint Aromes...

Sinònim de caràcter, identitat pròpia, profunditat en aromes i sabors ...

Embruix de Vall Llach

Quan desena a aquells que tenen el gust de provar-que aquest vi que s'elabora majoritàriament a partir del most de les plantacions joves entre 6 i 12 anys, hi ha qui mira amb incredulitat i admiració al mateix temps.

I tenen motius. Només un cultiu acurat, una producció controlada dirigida sempre cap a la a la microproducció, una vinificació personalitzada i separada segons varietats i finques utilitzant tines de poca capacitat, i per sobre de tot el "miracle Priorat" sobre les varietats autòctones i sobre el Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon poden explicar aquest magnífic resultat: l'Embruix.

A l'Est del Priorat (sud de Catalunya), a pocs quilòmetres del Coll de la Teixeta, trobem Porrera, un municipi del Priorat històric on es va crear Celler Vall Llach.

El terme municipal de Porrera 28,54 km ² i s'estén per gairebé tota la vall del riu Cortiella, des del Molló, limitant amb el Baix Camp, i on neix el barranc de la Garrantxa, afluent del Cortiella, fins la confluència aquest amb el riu Siurana.

Celler Vall Llach és creat als inicis dels anys 90 pel cantant Lluís Llach i el notari Enric Costa a Porrera, un dels nou pobles que conformen la DOQ Priorat, al sud de Catalunya.

Celler Vall Llach aposta per la microproducció controlada de les seves finques i "trossos" amb l'objectiu que la qualitat prevalgui sempre per sobre de la quantitat.

De la mateixa manera, Celler Vall Llach s'ha marcat un sostre en l'expansió de la seva producció i creixement, per tal de no perdre mai el control personalitzat i exhaustiu en cada un dels processos.

Sense cap dubte un fidel testimoni de la grandesa d'una terra.

Un regal per als sentits.


Salut i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada