dimarts, 29 d’octubre del 2013

Bella Empordà...

Catalunya, gran i extensa terra de vins, versàtils i marcats per les característiques que li atorga la seva terra.

Avalada per una gran tradició vitivinícola, Catalunya posseeix actualment deu denominacions d'origen, de les quals hem anat parlant una mica de cadascuna elles. Avui, amb motiu de la celebració del 3r Gran Tast de Vins de la DO Empordà, celebrada dilluns passat 28 octubre 2013 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, viatjem fins a l'Empordà.
 
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà ha aconseguit un èxit històric de convocatòria a Barcelona, amb la visita de casi mil persones tant de profesionals del sector del vi com del mon de la restauració. Els seus cellers han donat a tastar les últimes novetats a Casa Llotja de Mar. Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, ha valorat la jornada com a molt positiva destacant la excel·lent acollida a la ciutat de Barcelona.
 
L’Empordà, ubicat geogràficament a l’extrem nord-oriental de Catalunya, presenta un paisatge de contrastos, amb els límits naturals al nord de la zona muntanyosa dels Pirineus, i a llevant, el mar Mediterrani, amb l’espectacular Costa Brava, fan de l’Empordà un lloc únic, que uneix mar i muntanya, un territori extraordinari marcat per la presència del vent del nord, la tramuntana.
 
I d'aquesta meravellosa terra ... Vins La Vinyeta .
La Vinyeta és una petita explotació de vinya i olivera al mig de l'Empordà , a Mollet de Peralada . És una empresa jove , familiar , fruit de l'esforç i les il · lusions . L'origen d'aquest projecte es remunta al 2002 quan es van adquirir un parell de vinyes velles - d'edats compreses entre 55 i 80 anys - de Carinyena i Garnatxa . A partir d'aquest moment es van realitzar les noves plantacions fins a les aproximadament 30 ha actuals . El projecte es va consolidar el 2006 amb la construcció del celler i l'elaboració dels primers vins .
A partir de l'any 2009 el celler La Vinyeta és un dels primers cellers que ha entrat a formar part de la Producció Integrada , un sistema de conreu respectuós amb el medi ambient .I voleiant per la nostra carta de vins : Heus * Blanc ... Jardí de fruites blanques .
Un sensacional vi blanc de La Vinyeta de varietats tradicionals de l'Empordà - Garnatxa blanca , Xarel · lo , Macabeu i Muscat - l'Heus blanc és lleuger i fresc i destaca per l'elevada intensitat d'aromes i una llarga persistència .
Excel · lent combinació amb formatges de cabra i productes del mar.
Sens dubte, un vi singular per a gent singular i ... en un espai singular .
 
Salut i... ens veiem a taula!!
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada