dimarts, 1 d’octubre del 2013

Va de bruixes...

Nous aormas i sabors gallecs en la nostra oferta de vins

L'última aposta de Bodegues Torres és Pazo das bruxas, un albariño premium elaborat a Galícia amb Denominació d'Origen Rías Baixas. Amb el llançament d'aquest monovarietal, Torres aconsegueix ampliar el seu portafoli de vins procedents de les principals DO espanyoles amb major quota de mercat. Pazo des bruxas és un vi que expressa perfectament el caràcter varietal de l'albariño a Rias Baixas.

Aquest vi és un homenatge a la tradició i a la naturalesa de Galícia, terra de grans boscos habitats per meigas o bruixes gallegues i éssers màgics. Es tracta d'un vi que connecta amb l'essència de la natura més mística i amb les danses i encanteris gallecs. Els ceps d'albariño que donen vida a Pazo dass bruxas són el millor fruit d'aquesta terra. Per això, el disseny de la nova ampolla és sobri i elegant.

Es van seleccionar dues subzones per utilitzar els seus ceps d'albariño i elaborar aquest vi: Val do Salnés, a causa de la mineralitat de la seva terra, la seva proximitat al mar i l'elevada pluviometria registrada, i O Rosal, una mica més càlida i amb una pluviometria que oscil entre 1.000 i 1.500L/m2. Pel que fa al cultiu i seguint el mètode tradicional a Galícia, a les vinyes s'utilitza poda en pèrgola, que eleva la vinya i minimitza així el risc de patir botritis, afavorint la maduració del raïm. Tots els treballs de cultiu de la vinya es duen a terme de manera totalment manual.

Pazo des Bruixas és un vi de gran intensitat aromàtica en què destaquen notes fruiters (poma verda i escorça de llimona) sobre un fons net de fenc. En boca és fresc, amb entrada llaminera i suau, i culmina en un postgust llarg i elegant. Es tracta d'un vi excel · lent com a aperitiu i que acompanya perfectament a mariscs (al natural, cuits ia la planxa), peixos blancs suaus i formatges de cabra no curats.

Un bon ví per degustar sens dubte a taula del "bon estar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada