dimecres, 14 de maig del 2014

Algo tan de tots...

El mar mediterrani s'enriqueix de la seva àmplia i variada cultura gastronòmica. Cada país o cada regió a la vora d'aquest bell mar ens dóna receptes tan populars i exquisides que al final tots, acabem fent les nostres. 

En aquest cas parlarem una mica de la famosa "Salsa Marinera". 

La salsa marinera va ser inventada per cuiners a bord de vaixells napolitans a mitjan segle XVI, després que els espanyols introduïssin el tomàquet (una verdura del Nou Món) a Europa. Aquesta salsa sense carn era fàcil de fer i trigava a fer-se malbé gràcies a l'alt contingut àcid dels tomàquets, el que la feia ideal per als llargs viatges marítims, segles abans de la invenció de mètodes de refrigeració adequats.

La salsa marinera (en italià "marinara") és una salsa vermella italiana que sol fer-se amb tomàquet, all, herbes (com l'alfàbrega) i ceba. No obstant això, hi ha moltes variants, algunes de les quals afegeixen tàperes, olives i diferents espècies. 

A la cuina italiana tradicional s'empra aquesta salsa per donar sabor a pastes, arrossos, marisc i pizzes.  
I aquí, en la nostra tan arrelada cuina marienra la combinem amb els musclos.

Que amb què recomanaríem prendre'ls? 
Amb qualsevol exquisit vi de la nostra àmplia varietat de blancs del Penedès ...

Bon profit i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada