El mar mediterrani s'enriqueix de la seva àmplia i variada cultura gastronòmica. Cada país o cada regió a la vora d'aquest bell mar ens dóna receptes
tan populars i exquisides que al final tots, acabem fent les nostres.
En aquest cas parlarem una mica de la famosa "Salsa Marinera".
La
salsa marinera va ser inventada per cuiners a bord de vaixells
napolitans a mitjan segle XVI, després que els espanyols introduïssin
el tomàquet (una verdura del Nou Món) a Europa. Aquesta salsa sense carn era fàcil de fer i trigava a fer-se malbé
gràcies a l'alt contingut àcid dels tomàquets, el que la feia ideal per
als llargs viatges marítims, segles abans de la invenció de mètodes de
refrigeració adequats.
La
salsa marinera (en italià "marinara") és una salsa vermella
italiana que sol fer-se amb tomàquet, all, herbes (com l'alfàbrega) i
ceba. No obstant això, hi ha moltes variants, algunes de les quals afegeixen tàperes, olives i diferents espècies.
A la cuina italiana tradicional s'empra aquesta salsa per donar sabor a pastes, arrossos, marisc i pizzes.
I aquí, en la nostra tan arrelada cuina marienra la combinem amb els musclos.
Que amb què recomanaríem prendre'ls?
Amb qualsevol exquisit vi de la nostra àmplia varietat de blancs del Penedès ...
Bon profit i... ens veiem a taula!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada