Cava... l´essència. Marien... Ravemtòs Rosell.
Raventós
és un cognom que honora arrelament a la comarca del Penedès, arrels
que daten l'any 1872, quan set amics autodenominats i ben coneguts com
els "set savis de Grècia" es reunien periòdicament per intercanviar
impressions i resoldre problemes que es presentaven en la viticultura de
la
comarca, van trobar la solució a la plaga de la fil·loxera important
ceps americans immunes a aquesta malaltia. Aquests pioners "set savis" van ser Marc Mir, Joan Casanovas i el seu fill Modest , Rafael Mir , Pere
Rovira de la Foradada Josep Raventós de Codorniu i Pere Raventós, aquest últim avi de JOAN RAVENTÓS ROSELL .
JOAN
RAVENTÓS ROSELL & Heretat VALL VENTÓS va començar el 1985 amb el
matrimoni format per Joan Raventós Rosell i Maria Carmen. Van aplicar
una filosofia pròpia d'actuació basada en concebre i personalitzar les
seves vinyes. Des de l'inici van practicar la cultura vinícola
mediterrània, sana i rica en contrastos. Avui caves Joan Raventós Rosell i vins Heretat Vall-Ventós són una
realitat que interpreta un repte personal i la visió de futur fa que
collita rere collita participin d'una secreta complicitat entre la
ciència, la naturalesa i el plaer .
La producció dels seus vins i els seus caves està sempre limitada al rendiment dels seus vinyes pròpies. El celler elabora una col·lecció de vins únics i personals
varietals 100%, que es distingeixen en l'expressivitat i la
personalitat del raïm .
El característic Marien Brut Nature, el·laborat a partir de Macabeu, Parellada i Chardonnay, a passat per una criança mínima de 12 mesos. El raïm va ser veremat en el seu moment de màxima maduració, amb
l'acidesa justa i necessària per obtenir el perfecte equilibri entre
grau alcohòlic, glicerina i acidesa total del vi .
El
premsat de la mateixa es va realitzar a una mínima pressió de 0.2 Kg
obtenint així mig litre de vi base per cada Kg de raïm . La
fermentació es va dur a terme durant el mes de setembre, a una
temperatura de 15º C, realitzant-se el cupatge i el seu posterior
tiratge entre els mesos de març i abril. La
segona fermentació, en ampolla, es va produir durant un mes i mig a
les caves, a una temperatura constant de 16º C , reposant
posteriorment en rima durant un mínim de 12 mesos.
Un cava perfecte per degustar a la millor taula...
Salut!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada