dissabte, 24 de maig del 2014

Bombolles...

Cava... l´essència. Marien... Ravemtòs Rosell. 

Raventós és un cognom que honora arrelament a la comarca del Penedès, arrels que daten l'any 1872, quan set amics autodenominats i ben coneguts com els "set savis de Grècia" es reunien periòdicament per intercanviar impressions i resoldre problemes que es presentaven en la viticultura de la comarca, van trobar la solució a la plaga de la fil·loxera important ceps americans immunes a aquesta malaltia. Aquests pioners "set savis" van ser Marc Mir, Joan Casanovas i el seu fill Modest , Rafael Mir , Pere Rovira de la Foradada Josep Raventós de Codorniu i Pere Raventós, aquest últim avi de JOAN RAVENTÓS ROSELL . 

JOAN RAVENTÓS ROSELL & Heretat VALL VENTÓS va començar el 1985 amb el matrimoni format per Joan Raventós Rosell i Maria Carmen. Van aplicar una filosofia pròpia d'actuació basada en concebre i personalitzar les seves vinyes. Des de l'inici van practicar la cultura vinícola mediterrània, sana i rica en contrastos. Avui caves Joan Raventós Rosell i vins Heretat Vall-Ventós són una realitat que interpreta un repte personal i la visió de futur fa que collita rere collita participin d'una secreta complicitat entre la ciència, la naturalesa i el plaer . 

La producció dels seus vins i els seus caves està sempre limitada al rendiment dels seus vinyes pròpies. El celler elabora una col·lecció de vins únics i personals varietals 100%, que es distingeixen en l'expressivitat i la personalitat del raïm .
 

El característic Marien Brut Nature, el·laborat a partir de Macabeu, Parellada i Chardonnay, a passat per una criança mínima de 12 mesos. El raïm va ser veremat en el seu moment de màxima maduració, amb l'acidesa justa i necessària per obtenir el perfecte equilibri entre grau alcohòlic, glicerina i acidesa total del vi . 

El premsat de la mateixa es va realitzar a una mínima pressió de 0.2 Kg obtenint així mig litre de vi base per cada Kg de raïm . La fermentació es va dur a terme durant el mes de setembre, a una temperatura de 15º C, realitzant-se el cupatge i el seu posterior tiratge entre els mesos de març i abril. La segona fermentació, en ampolla, es va produir durant un mes i mig a les caves, a una temperatura constant de 16º C , reposant posteriorment en rima durant un mínim de 12 mesos.

Un cava perfecte per degustar a la millor taula... 

Salut!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada