dilluns, 23 de març del 2015

Benvinguda primavera.

Rebem el canvi estacional plens d'orgull, envoltats de felicitat i assaborint aquest dolç moment. I no només pels canvis que hem anat realitzant en la nostra oferta de postres, sinó per altres motius.Més de 300 persones, entre elles la família Suñé, assistim a l'acte celebrat al Casino Prado Suburense en què es va fer un homenatge a les empreses locals amb trajectòria ininterrompuda durant més de mig segle.

L'Ajuntament de Sitges va donar el primer reconeixement a més de 60 empreses de Sitges que celebren els seus 50, 75 i 100 anys de trajectòria. L'acte, presidit per l'alcalde Miquel Forns, va comptar amb la presència del regidor de Competitivitat i Ocupació, Jordi Mas; el director general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Antoni Grau; i el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, ​​Jordi Subirana.

La projecció de les imatges antigues i de l'actualitat de les 63 empreses que van ser reconegudes centrar l'acte i va permetre recordar anècdotes i vivències personals per les quals ha passat aquesta part del teixit empresarial de Sitges amb més experiència. La majoria de les empreses són l'exemple de generacions consecutives que han treballat per tirar endavant el negoci. L'Alcalde ha explicat que "precisament el traspàs generacional és un dels primers valors que cal atribuir sessió. Una riquesa, que segurament no es pot mesurar amb comptes de resultats, ni balanços, ni xifres de vendes, però que avui és un valor imprescindible per construir la nostra societat ".

Miquel Forns va fer referència a les dificultats per mantenir els negocis a dia d'avui i en aquest sentit ha assegurat que "la consciència col·lectiva d'un poble com Sitges, amb una marcada identitat i singularitat, ha de fer possible, que més enllà del benefici econòmic temporal que pugui suposar, els propietaris dels locals han de prioritzar el manteniment de les empreses locals ". L'Ajuntament col·laborarà en aquesta línia i ja s'han començat a posar les bases per tenir un Nou Pla d'Usos.

El regidor de Competitivitat i Ocupació, Jordi Mas, ha destacat que aquest reconeixement "voldria que servís també per estimular els joves que comencen. Han de saber que el camí és dur, que es trobaran amb moltes dificultats, però si es dediquen a fons, els èxits arribaran segur ". El regidor va anunciar la creació d'una Oficina d'Atenció a l'Empresa (OAE) que es posarà en funcionament properament per unificar els tràmits entre empreses.

Garantir la continuïtat de les empreses familiars és una de les principals línies de treball de la Diputació de Barcelona. Tal i com va explicar el diputat de comerç, Jordi Subirana, "per preservar aquestes tipologies d'empreses a tot el territori hem creat una guia que aporta algunes eines per assegurar la preservació d'aquest teixit empresarial". Catalunya compta amb més de 600.000 empreses el que denota, segons el director general d'Indústria de la Generalitat, Antoni Grau, que "som un país amb voluntat i il·lusió i amb empreses també molt petites que, encara que de vegades això, pot ser un obstacle també acaba sent una gran virtut perquè s'estructura el país des del punt de vista social i de reacció molt important ".

Tots els empresaris van ser obsequiats amb una rajola commemorativa de l'acte que ha estat dissenyada per Marta Artigas. També se'ls va fer entrega d'un llapis de memòria amb l'audiovisual commemoratiu i material gràfic del seu establiment. L'acte celebrat al Prat és el primer d'un programa d'acompanyament per a la promoció de les empreses locals.I és que és un orgull rebre aquest merescut reconeixement a la nostra dedicació. I no només a la nostra, sinó a la de les nostres generacions passades.

Estimem Sitges ... i Sitges ens estima a nosaltres ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada