dimecres, 11 de març del 2015

Tiramisú: protagonista del moment en el "bon estar".


Encara que no es considera com unes postres veritablement típic, el Tiramisú és unes postres fred d'origen italià.  

Tot i que no hi ha una recepta única d'elaboració (sinó variants partint d'una sèrie d'ingredients base que poden ser representats per diferents productes), un tiramisú es compon sempre d'un ingredient sòlid (que poden ser galetes, pa de pessic, Savoiardis, etc .) humitejat en cafè (al qual se li pot afegir Amaretto o algun altre tipus de licor per aromatitzar-i reforçar el gust), sobre el qual se superposa (de forma alterna o no) una crema la base són ous batuts amb sucre.El formatge que se sol utilitzar en el tiramisú és el Mascarpone (per la seva dolçor i consistència natosa); no obstant això, qualsevol formatge fresc (sense gust marcat) que, un cop batut, pugui convertir-se en una crema és igualment indicat. 
Presentat empolvorat amb cacau en pols, el "Tiramisú bon estar" va aconseguint amb la seva conjugació de sabors despertar el "plaer sensorial dolç" de tot aquell que ho prova.El Tiaramisú té el seu origen en la part est del nord d'Itàlia, a la regió del Vèneto (amb capital a Venècia), allà pels anys cinquanta. Algunes fonts concreten en els bordells de la regió la seva localització exacta de creació. Arturo Filippini, president de la cadena de restaurants Toula, ha admès: "Havia estat efectivament després de la guerra quan ens anàvem amb amics als bordells de Treviso ..., en aquests temps tenien també cuiner ... La maîtresse, als clients aficionats (però també a les dones) els hi oferia un dolç dient amb cortesia aquestes paraules emblemàtiques: Vinga, que et dono una cosa que "te tira sú" ... " 
L'expressió "te tira sú", en llengua vèneta (i en la llengua italiana "ti tira sú"), podria ser l'equivalent en espanyol del "piscolabis", però no tant a la manera d'un aperitiu, ja que el tiramisú com dolç és molt més enfortidor i immediatament efecte gràcies a la quantitat de glúcids que incorpora. 
En principi, no porta ni formatge Mascarpone, ni nata o altres greixos similars, perquè tots aquests lípids no fan més que tenir un pes a l'estómac i alentir la digestió, amb el resultat d'obtenir l'efecte contrari, és a dir, crear cansament i somnolència. 
Entre els anys setanta, vuitanta i noranta, la recepta utilitzada al restaurant Toula de Milà utilitzava 5 ingredients: ous i sucre batuts, bescuits Savoiardis mullats en cafè expresso i cacau en pols.Res millor que posar-li el fermall d'or a un bon àpat que amb unes bones postres. És clar, sempre i quan no...

Bon profit i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada